Navigacija | Afera

Išči

Išči po spletu

Afera

FLAVIO BRIATORE JE BIL ZARADI LANSKE NESPAMETNE, ZANJ SICER NE PRESENETLJIVE POTEZE IN TOŽARJENJA NJEGOVEGA BIVŠEGA VOZNIKA DOSMRTNO IZKLJUČEN IZ F1.

Afere v zakonih, afere v politiki in afere v športu. Vedno vroče teme, še bolj vroča pa so razmišljanja posameznikov, ki nemalokrat sprožijo teorije zarote. A v tem primeru o kakšni zaroti ne moremo govoriti.

»Operacija Nelsinho« je bila navadno maščevanje Flaviu Briatoreju. Sin z enakim imenom kot njegov bolj slavni dirkaški oče je Italijana zaradi svojega neuspeha želel le očrniti in izbrisati iz sveta formule ena. Razlog Nelsona Piqueta mlajšega in njegovega očeta sta bili užaljenost in prizadetost, ker ga je šef ekipe Renault zaradi slabih rezultatov po dirki za Veliko nagrado Madžarske odpustil in zamenjal s Francozom Romainom Grosjeanom.

Odločitev FIA ni presenečenje

O uspešnem poslovnežu, ki je v formulo ena prišel brez izkušenj, dosegel pa praktično vse, smo v Poletu nedavno že pisali. Le nekaj dni zatem je Nelson Piquet mlajši napovedal, da bo razkril dogajanje na lanski prvi nočni dirki v Singapurju. Razkritje o dogovarjanju ekipe za uprizorjeno nesrečo, ki je pomagala Fernandu Alonsu do zmage, je seveda sprožilo val ogorčenja. Rodila se je nova afera, katere razplet pa je bil po svoje že vnaprej končan. Kdor je prejšnji ponedeljek iz Pariza pričakoval kakršne koli dramatične odločitve Mednarodne avtomobilistične zveze glede Piquetove nesreče v vnaprej določenem delu steze, ko je s tem manevrom pomagal do zmage drugemu Renaultovemu dirkaču, verjetno ne pozna zakulisja delovanja večine velikih športnih organizacij oziroma njihovih zvez. Renault je v avtomobilskem športu velika riba in kot tak praktično nedotakljiv. Po črki zakona oziroma pravilnika FIA se vsako njegovo grobo kršenje oziroma izigravanje kaznuje tudi z večletno prepovedjo nastopanja v nekaterih tekmovanjih. Zadeva Singapur je lep primer, kako se stvari, zapisane v strogih pravilnikih, izvajajo, kadar je v igri na drugi strani močan igralec. Zanimivo je, da je to po Fernandu Alonsu, ki je sprožil vohunsko afero pri McLarnu, že drugi globoko užaljen »latino« dirkač, ki se tako maščuje svoji ekipi.

Prvi sumi o uprizorjeni nesreči so se pojavili že takoj po dirki, ki je prvič v zgodovini tega športa potekala pod reflektorji. Vedno dobro obveščen angleški novinar je takrat zapisal, da bo ta poteza vsekakor podaljšala pogodbo mlademu dirkaču za sezono 2009, in očitno je, da se ni zmotil. Toda premeteni Flavio je vstavil v novo pogodbo tudi določilo, da se lahko uslugam Piqueta mlajšega odpove, če ta ne bo dosegal zadovoljivih uspehov.

Kje je kazen za Piqueta mlajšega?

Služba dirkača je tvegan poklic, a namernih izletov je v svetu motošporta veliko. Če se dirkač zavestno zaleti v zid na delu steze, kjer ni gledalcev in komisarjev, potem o kakšni veliki ogroženosti ne moremo govoriti. Gre za dejanje, ki bi ga Nelsinho lahko odločno zavrnil, a je naročilo hranil kot svoje jamstvo za sedež v formuli ena, na moralo pa (vsaj takrat) povsem pozabil. Sicer pa tudi njegova statistika glede razbitih dirkalnikov ne govori ravno v njegovo korist. V karieri dirkača formule ena jih je razbil kar 17. Poraja se predvsem vprašanje, zakaj Mednarodna avtomobilistična zveza ni kaznovala tudi njega. Bi bil potemtakem lahko kolesar, ki prizna jemanje dopinga in hkrati izda svojo ekipo in sotekmovalce, tudi oproščen?

Afera ni koristila nikomur

Tudi to, da sta Flavio Briatore in tehnični direktor Pat Symonds sama odšla iz ekipe, je bil del načrta, kako rešiti ekipo pred propadom. Najbolj so udarili po Flaviu Angleži, ki so afero že uvrstili v sam vrh lestvice športnih prevar, čeprav ji primerjave z Johnsonom, Hardingovo in Maradono nikakor ne bi mogli postaviti ob bok. Kaj pa sodniške afere pri igrah z žogo? Tudi Slovencem niso povsem tuje, če prištejemo rokometnega trenerja Zvonimirja »Noka« Serdarušića, ki nosi senco dvoma, da je sodeloval pri sodniških prevarah v nemški ligi, čeprav so tožilci po posredovanju Mednarodne rokometne zveze, ki se je Kielu postavila v bran, ustavili preiskavo. Po drugi strani so primerjave z največjimi aferami razumljive, saj so te besede prišle iz angleških novinarskih krogov, ki Mednarodni avtomobilistični zvezi zameri, da je moštvo McLaren leta 2007 oglobila z denarno kaznijo 100 milijonov ameriških zelencev in odvzemom vseh točk v prvenstvu, Renaultu pa naložila zelo milo pogojno kazen dveh let. Še leta 2005 je bilo moštvo BAR Honda zaradi dodatne posode za gorivo izključeno, zaradi namerne tehnične goljufije pa je bila Toyota v sezoni 1985 izključena kar za 12 mesecev.

Bernie in druščina si v času finančne krize odhoda Renaulta enostavno ne moreta privoščiti, poleg tega sta tu še ekipi Red Bull in Williams. Prva že ima pogodbo s Francozi, druga se za dobavo motorjev v prihodnji sezoni še dogovarja. Renault ima veliko vlogo tudi v drugih kategorijah motošporta, sodeluje tudi v svetovnem prvenstvu relija, čeprav z zasebnimi moštvi.

Afera Renault pravzaprav ni nikomur koristila, če odštejemo skesanega Piqueta mlajšega, ki mu pojoča travica gotovo ne bo pela, ko se bo pogajal za nov sedež, saj si takšnega igralca v ekipi verjetno nihče ne želi. Ni koristila ne Mednarodni avtomobilistični zvezi, ne Berniju Ecclestonu, ne Maxu Mosleyju, ki z Briatorejem ni imel starih zamer. O aferi Renault pa pove veliko še ena stvar, in sicer, da zadeve ni komentiral nihče od drugih akterjev v formuli ena.

  • Share/Bookmark
 

Zapisal-a jefra v 29.09.2009 ob 11:04 pod Dirke, Mediji

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !