Navigacija | Flavio in Mario

Išči

Išči po spletu

Flavio in Mario

»FLAVIO BRIATORE JE NAVADEN DILETANT, KI NIMA POJMA, KAKO VODITI MOŠTVO FORMULE 1,« JE BESNO IZJAVIL NELSON PIQUET MLAJŠI, POTEM KO GA JE BRIATORE PO DOBRI POLOVICI LETOŠNJE SEZONE VRGEL IZ MOŠTVA RENAULT.

Marsikdo se je ob besedah jeznega mladeniča, sina trikratnega svetovnega prvaka z enakim imenom, samo nasmehnil. Težko bi se strinjali s tako absurdno izjavo mladega Brazilca, saj je Flavio Briatore v svoji skoraj dvajsetletni karieri v formuli 1 vodil ekipe, s katerimi je osvojil tri svetovna prvenstva med konstruktorji in štiri naslove med dirkači. Predvsem ima največ zaslug, da je »obdelal« oziroma »izbrusil« dva najboljša dirkača zadnjih dveh desetletij, Michaela Schumacherja in Fernanda Alonsa.

Vročekrvnež izpod Alp

Kdo je pravzaprav ta danes devetinpetdesetletni poslovnež? Rodil se je na zahodu Italije, ob vznožju Alp, čeprav bi po njegovem vedenju in delovanju človek sklepal, da prihaja z juga te države. V mladosti se je preživljal kot smučarski učitelj, menda je vodil tudi manjšo restavracijo, sam pa se je baje pohvalil, da je služil denar tudi v zloglasni francoski tujski legiji. Od formalne izobrazbe je menda končal samo osnovno šolo. V sedemdesetih letih je deloval tudi na milanski borzi, kjer je spoznal Luciana Benettona, glavo družine takrat hitro rastočega istoimenskega podjetja s tekstilom iz Trevisa. Flavio Briatore je kmalu postal odgovoren za prodor te blagovne znamke v Združene države Amerike, kjer mu je uspelo v nekaj letih odpreti več kot osemsto trgovin. S provizijami od teh poslov je tudi prvič obogatel. Šport ga razen nogometa sploh ni zanimal. In v nogomet se je, niti ne presenetljivo, vrnil pred dvema letoma, ko je v londonski Queens Park Rangers vstopil kot solastnik, kot partner Bernija Eccelstona in indijskega kralja jekla Lakšmija Mitala.

Zgodba o uspehu

Leta 1989 je Luciano Benetton Briatoreja povabil na dirko za VN Avstralije v Melbourne, saj je medtem močno uveljavljena blagovna znamka Benetton imela že nekaj let svoje moštvo v formuli 1. Lastniki so si zaradi velikih finančnih vložkov zaželeli tudi večjih uspehov. In niso se zmotili, ko so na vrh ekipe postavili za to nalogo povsem neizkušenega Flavia. Pravzaprav se je njegova uspešna kariera začela leta 1991 na dirki v Spaju, kjer je s svojim prvim nastopom nase opozoril Michael Schumacher z Jordanom. Briatore je obetavnega debitanta prepričal, da je razdrl le nekaj dni staro pogodbo z Eddijem Jordanom, človekom, ki je Nemcu omogočil prvi nastop v formuli 1. In tako je Michael Schumacher že na naslednji dirki, ki je bila v Monzi, sedel v Bennetonovem dirkalniku, leto po svojem prvem nastopu v Spa Francorchampsu pa je na istem dirkališču prvič zmagal. Nemec in Italijan sta začela pisati zgodbo o uspehu, pod vodstvom Briatoreja je Schumacher osvojil dva naslova svetovnega prvaka, ekipa pa je enkrat osvojila naslov tudi med konstruktorji. Leta 2000 je družina Benetton prodala moštvo Renaultu. Francozi niso posegali v vodstvo ekipe in Italijan je še naprej ostal vodja ekipe. Spet ni razočaral novih lastnikov, saj je Fernando Alonso dvakrat postal svetovni prvak, in kar je za proizvajalca avtomobilov Renault še bolj pomembno, dvakrat so osvojili tudi naslov prvaka med konstruktorji.

Kritike Flavia Briatoreja

Flavio Briatore je takoj za svojim velikim prijateljem Bernijem Ecclestonom ena najbolj prepoznavnih osebnosti v sodobni formuli 1. Njegov zvezdniški slog življenja, bogate nepremičnine in številne afere z mnogimi lepotičkami, ki so običajno znani fotomodeli, ga uvrščajo na naslovne strani svetovnih medijev. Naomi Cambell je priznala, da ji je temperamentni plejboj tu in tam »prilepil« kakšno vzgojno zaušnico, Nemka Heidi Klum pa se s takimi metodami očitno ni strinjala, saj ga je zapustila, še preden se jima je rodil otrok. No, morda pa je našel srečo pri več kot tri desetletja mlajši in morda bolj potrpežljivi dami slovenskih korenin Elisabetti Gregoraci, s katero se je pred kratkim poročil. Zanimive so tudi njegove izjave, da bi se morala formula 1 učiti spektakla v Hollywoodu, »žal pa ta šport vodijo večinoma frustrirani razvojni inženirji, ki ves čas iščejo in projektirajo izredno drage tehnične rešitve, ki pa jih gledalci pravzaprav nikoli ne opazijo«. Prav ti ljudje naj bi bili po njegovem mnenju največji krivci za astronomske stroške tekmovalnih ekip, zaradi katerih sta izstopila Honda in BMW, lahko pa se zgodi, da se jima bo ob koncu sezone pridružila še Toyota. Ta kritika je verjetno letela tudi na dr. Maria Theissna, vrhovnega šefa moštva BMW Sauber. Akademsko izobraženi možakar prihaja iz krajev ob nemško-belgijski meji, nedaleč od prizorišča dirke za VN Belgije v Spaju. Po študiju se je zaposlil na razvojnem oddelku za motorje pri BMW in kmalu tudi doktoriral iz tega področja. V Ameriki je opravil še študij menedžmenta in pred desetimi leti postal šef športnega oddelka te tovarne. Z nakupom ekipe Sauber so Bavarci leta 2006 resno vstopili v svet formule 1 z velikimi ambicijami in jo tako po štirih bolj ali manj neuspešnih sezonah tudi zapuščajo. Veliko krivde za to se lahko pripiše za tovrstno funkcijo očitno nesposobnemu in vase zagledanemu vrhovnemu šefu Mariu Theissnu.

Objavljeno: Polet, 03.09.2009

  • Share/Bookmark
 

Zapisal-a jefra v 4.09.2009 ob 04:35 pod Dirke, Ljudje, Mediji, Zgodovina

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !