Navigacija | »Show«, ki ga ni bilo

Išči

Išči po spletu

»Show«, ki ga ni bilo

ŽE NEKAJ UR PO NESREČI FELIPEJA MASSE V BUDIMPEŠTI JE BILO JASNO, DA DIRKAČ GLEDE NA VRSTO POŠKODBE V LETOŠNJI SEZONI NAJVERJETNEJE NE BO VEČ TEKMOVAL. FERRARIJEVO MOŠTVO SE JE PRED DIRKO V ŠPANSKI VALENCII ZNAŠLO V VELIKIH TEŽAVAH: KJE DOBITI NADOMESTILO ZA POŠKODOVANEGA BRAZILCA?

Običajno vse večje tekmovalne ekipe resno skrbijo za dirkaški podmladek. Najdaljšo in verjetno najbolj uspešno zgodovino pri iskanju in nato oblikovanju talentov imajo pri Renaultu. Formula Renault je bila odskočna serija za veliko svetovnih prvakov. Alain Prost, Fernando Alonso, Kimi Raikkonen, Lewis Hamilton in mnogi prvaki so svoj dirkaški talent dokazovali prav v tej dirkaški kategoriji. Tudi pri Beemveju vzorno skrbijo za svoj dirkaški naraščaj, saj formulo BMW množično uporabljajo mladi dirkači pri prehodu iz kartinga v kategorijo formul. Poljak Robert Kubica in Nemec Sebastian Vettel sta le dve od številnih imen, ki so se uveljavila s pomočjo bavarskega izdelovalca avtomobilov. Mercedes in Toyota pa običajno podpirata že zelo izoblikovane tekmovalce v stroškovno veliko zahtevnejši formuli 3 in seriji GP2, ki poteka v okviru spremljevalnega programa formule 1. Prav uspešnost v teh dveh tekmovanjih zagotavlja dirkaču realne možnosti, da se v prihodnosti usede v dirkalnik F1. Ekipa iz Maranella se ni nikoli ukvarjala z neizkušenimi mladci. Vedno najema vrhunske in preverjene dirkače, kajti denarja v te namene je pri rdečih vedno dovolj.

Pri Ferrariju smo navajeni nenavadnih poslovnih potez. Prve novice, da bi lahko poškodovanega Masso zamenjal upokojeni sedemkratni svetovni prvak Michael Schumacher, se niso zdele verjetne, tudi zato ne, ker jih je zanikal njegov dolgoletni menedžer Willi Weber. Senzacionalna novica o njegovi vrnitvi je hipoma zasenčila vsa druga dogajanja v tem športu. Tudi mediji, ki ponavadi ne pokrivajo formule ena, so pohiteli z akreditacijami za naslednjo dirko v španski Valenciji. To, da je Fia prav za to dirko suspendirala ekipo Renaulta in s tem tudi domačina Fernanda Alonsa, je postala drugorazredna tema. Tudi sam opažam, da se je zanimanje ljudi, ki običajno ne spremljajo dogajanja v tem športu, izredno povečalo. »Šumi« je imel ogromno oboževalcev, z njegovim odhodom je tudi formula ena izgubila del občinstva. Verjetno so bila pričakovanja navijačev o uspešni Nemčevi vrnitvi močno pretirana, kljub njegovemu resnemu pristopu k vrnitvi v aktivno dirkanje. Morda je v začetku kazalo, da so njegova največja težava nova pravila, ki prepovedujejo praktično vsakršna testiranja dirkalnikov med samo sezono. In to brez izjem.

Toda pri Ferrariju so se hitro znašli. V sklopu tovarne deluje poseben oddelek, imenovan Corse Clienti, ki je nekakšen servis za nemarno bogate kupce Ferrarijevih dirkalnikov, ki jih običajno prodajo za mastne denarje ob koncu sezone. Izkušena ekipa tovarniških inženirjev in mehanikov ponuja kupcu ves servis in pomoč na posameznih dirkališčih. Običajno stane tovrstna zabava okoli dvesto tisoč evrov na dan. Z enim takih dirkalnikov letnika 2007 je Schumacher na tesno zaprtem Ferrarijevem dirkališču v Mugellu v enem dnevu prevozil lepo število krogov. V načrtu je bilo še nekaj dni takih priprav. Ferrari je tudi uradno zaprosil vsa druga moštva za soglasje, da izjemoma dovolijo Schumacherju preizkus letošnjega dirkalnika. Vodilna moštva so dala načelna soglasja, le pri Williamsu so temu odločno nasprotovali. Toda bojazen Frankove ekipe se je kmalu pokazala za brezpredmetno, saj je »Šumi« svojo dirkaško vrnitev nenadoma preklical. Vzrok naj bi bila poškodovana oziroma počena vratna vretenca, posledica spomladanskega padca z dirkalnim motociklom. Rdečim torej ni preostalo drugega, kot da v svoj dirkalnik posadijo Italijana Luco Badoerja, dolgoletnega prvega testnega voznika te ekipe, ki ima tudi sicer status rezervnega dirkača. Dolgoletna odsotnost tekmovalnega ritma je naredila svoje, saj Badoer več kot očitno ni bil kos zahtevni nalogi. A kljub temu so se Italijanu izpolnile otroške sanje, odpeljati dirko za Ferrari.

Tritedenski odmor v formuli ena pa je očitno najbolj koristil Rubensu Barrichellu, ki je po seriji težav v letošnji sezoni končno prišel do tako želene zmage. Brazilec je bil letos že nekajkrat povsem blizu zmagi, a ga je ob vseh priložnostih vedno zasenčil njegov moštveni tekmec Jenson Button. »Rubinho« je bil zaradi tega nekajkrat popolnoma na tleh, razloge za neuspehe je iskal celo v teoriji zarote znotraj moštva Brawn GP, tokrat pa je odpeljal fantastično dirko in prišel do jubilejne desete zmage v formuli ena. Veliko vprašanje pa je, ali bi Barrichello prišel do tako gladke zmage tudi brez težav Lewisa Hamiltona, natančneje njegovega moštva, ki si je tokrat privoščilo taktično napako. Srebrni so namreč Hamiltona na postanek poklicali krog prezgodaj in tako presenetili mehanike na mestu za postanek. Ko se je zataknilo pri snemanju grelca sprednje desne pnevmatike, je šlo po zlu dobrih pet sekund dragocene prednosti, ki si jo je branilec naslova svetovnega prvaka privozil v uvodnem delu dirke. A Hamilton po dirki ni bil prav nič razočaran, še manj je bentil nad napako svojega moštva. Britanec se namreč dobro zaveda, da je njegov dirkalnik ta čas v vrhunski formi, kar sta McLarnova dirkača dokazala tudi z osvojenima najboljšima startnima položajema na sobotnih kvalifikacijah. Kaotično stanje pri Ferrariju je vsaj nekoliko ublažil Kimi Raikkonen, ki si je pridirkal nove stopničke. Bolj skrb zbujajoča je bila predstava rezervista Badoerja, ki si je za ves konec tedna rezerviral zadnje mesto na razpredelnici. Testni voznik rdečih bo po besedah šefov dobil priložnost tudi na naslednji dirki v Spa-Francorchampsu, a to bo najverjetneje zadnja priložnost, da Italijan pride do zmage za volanom ferrarija. Zadnji Italijan, ki mu je uspel podoben podvig,je bil Michele Alboreto, ki je leta 1985 zmagal celo dvakrat, prvenstvo pa je končal na drugem mestu.

Še najbolj mrkih obrazov so bili po dirki v taboru Red Bulla, saj so prvič po uvodni dirki v Melbournu ostali brez osvojenih točk. Mark Webber je bil v Valencii prepočasen, da bi se uvrstil med dobitnike točk, medtem ko je Sebastian Vettel dirko končal z odstopom zaradi okvare motorja. Nemcu sta jo tokrat zagodla kar dva pogonska agregata, ki sta spektakularno v dim zavila tribune ob Sredozemskem morju. Pri »letečih bikih« imajo za Vettla za preostanek sezone na voljo le še dva nova pogonska agregata, kar pa bi Nemca lahko resno ogrozilo pri napadu na naslov svetovnega prvaka. Po Barrichellovi zmagi se je namreč stanje na lestvici znova premešalo, saj se je Brazilec znova prerinil na drugo mesto v skupnem seštevku, medtem ko Button še vedno uživa zajetnih osemnajst točk prednosti. In prav zaradi premešanega razmerja moči si od preostalih šestih dirk sezone lahko obetamo veliko!

Objavljeno: Polet, 27.08.2009

  • Share/Bookmark
 

Zapisal-a jefra v 4.09.2009 ob 04:31 pod Dirke, Ljudje, Mediji, Zgodovina

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !