Navigacija | Prvi in drugi

Išči

Išči po spletu

Prvi in drugi

BOJ ZA PREVLADO MED PRVIM IN DRUGIM VOZNIKOM POSAMEZNEGA MOŠTVA PONAVADI NE POTEKA SAMO NA TEKMOVALNI STEZI, AMPAK TUDI V ZAKULISJU DOGAJANJA. BOLJ KOT STA TEKMECA ISTE EKIPE IZENAČENA, VEČJA JE VERJETNOST ZA MEDSEBOJNI KONFLIKT.

Že dolgo velja ugotovitev, da je največji tekmec oziroma nasprotnik posameznega dirkača njegov moštveni kolega. Status prvega dirkača pred več kot tremi desetletji ni prinašal posebnih prednosti, razen prestiža, seveda. Glavni vzrok je bil vsekakor potek samih dirk, saj dirkači niso imeli predvidenih postankov v boksih. Leta 1982 pa je na Veliki nagradi Nemčije moštvo Brabhama, ki je bilo takrat v lasti Bernija Ecclestona, opravilo načrtovan postanek z dolivanjem goriva. Kmalu za tem sta postala dolivanje goriva in menjava gum stalnici sodobne formule ena. In prav taktika postankov v boksih danes odločilno vpliva na izid posamezne dirke. Mnogokrat tudi v škodo drugega dirkača v moštvu. Najvišje standarde z absolutno številko ena v moštvu je ustvaril Michael Schumacher s prihodom v Ferrari leta 1996. V žepu je že mel dva naslova svetovnega prvaka, samozavest pa mu je okrepila še pogodba s sanjskim honorarjem. S to pogodbo si je pridobil tudi za današnje čase nenavadno ugodnost, in sicer pravico o izboru drugega dirkača v moštvu.

Tisti, ki hrbet zavaruje

Številka dve po potrebi varuje hrbet prvega dirkača, običajno tako, da takoj po startu zadržuje konkurenco ali pa ji z drugimi dovoljenimi manevri poskuša pokvariti taktiko. Kar je verjetno tudi najbolj boleče, ko mora druga violina v moštvu zaradi »višjih« ciljev prepustiti zmago. Eddie Irvine je odlično odigral vlogo Schumacherjevega pomočnika. Irec se je v sezoni 1999, po hudi nesreči in poškodbi Michaela Schumacherja v Silverstonu, znašel v vlogi prvega dirkača v moštvu. Ob Nemčevi odsotnosti se je boril celo za naslov svetovnega prvaka, ki ga je na koncu izgubil proti Miki Hakkinenu za samo dve točki. Simpatični Irec se je naslednjo sezono »prodal« v moštvo Jaguar, pri katerem pa ni dosegel omembe vrednih rezultatov. Njegovo mesto pri rdečih je zapolnil Rubens Barrichello, ki je v šestih sezonah dirkanja za Ferrari doživel kar nekaj grenkih trenutkov. Morda je bil vrhunec dogodek, ki je leta 2002 zaznamoval dirko v Zeltwegu, ko je v zadnjih metrih skoraj ustavil dirkalnik pred ciljno črto in predse spustil Schumacherja … Običajno se »številka ena« v moštvu na tiskovni konferenci »številki dve« zahvali za vso pomoč, vendar je bila to, vsaj kar zadeva Brazilca, slaba tolažba, kar je bilo pogosto mogoče prebrati z njegovega obraza. Po koncu sezone 2005 se je, delno tudi po zaslugi svojega rojaka, takratnega tehničnega direktorja, preselil k Hondi.

Drugačna izkušnja

Povsem drugačno izkušnjo z drugim voznikom v moštvu ima Fernando Alonso. Tudi on se je podobno kot Schumi po dveh osvojenih naslovih svetovnega prvaka začel razgledovati za boljšim zaslužkom in ga brez težav našel pri moštvu McLaren Mercedes. Zadovoljen je bil tudi njegov ego, saj se je iz ekipe, ki predstavlja izdelovalca povprečnih avtomobilov za širše ljudske množice, preselil v srebrno moštvo trikrake zvezde, ki je zaščitni znak avtomobilov, s katerimi se vozi širša družbena elita po vseh kontinentih. S »številko dve« v novem moštvu si ni prav veliko belil glave, saj je bil Lewis Hamilton tisto leto novinec v formuli ena. Toda novinec mu je že takoj na prvih dirkah pokazal zobe, ki že zdavnaj niso bili več mlečni. Na ameriškem kontinentu je dosegel dve zaporedni zmagi in se neposredno vmešal v boj za naslov svetovnega prvaka. Alonsu so popolnoma odpovedali živci, ker mu moštvo ni omogočalo privilegiranega statusa. Kot kakšen užaljen ljubimec iz špansko-mehiške nadaljevanke je pravzaprav sprožil mater vseh afer, saj je začel izsiljevati tedanjega moštvenega šefa Rona Dennisa z grožnjo o razkritju skrivnosti, da jim vohun dostavlja tehnične skrivnosti Ferrarija. Epilog je poznan. Poleg izgubljenega ugleda srebrnih še plačilo sto milijonov ameriških dolarjev kazni, Alonso pa se je vrnil v staro moštvo, kjer je nedvomno dirkač »številka ena«.

Enaka?

Dirkača moštva Brawn GP imata vsaj teoretično enak položaj v moštvu. Razlike na kvalifikacijah so med njima zelo majhne, dirke pa praviloma v svojo korist obrne Jenson Button, saj je tekmeca premagal kar na osmih od devetih dirk v letošnji sezoni. Brazilec je imel realno možnost za zmago v Barceloni, vendar je dirko izgubil predvsem zaradi spremenjene taktike postankov njegovega moštva, ki je Angležu omogočila gladko zmago. Po dirki je bilo sicer nekaj hude krvi, saj je praktično po vsaki dirki bolj jasno, da Rubinho znova postaja številka dve v moštvu. Tudi na letošnji Veliki nagradi Nemčije je bilo po dirki vroče predvsem v boksu moštva Brawn GP, saj je Barrichello po osvojenem drugem startnem mestu resno računal na zmago, dirko pa končal na skromnem šestem mestu. Brazilec je bil prepričan, da je zmago izgubil zaradi napačne strategije moštva, in je besno zapustil prizorišče, njegov šef pa je pozneje pojasnil, da je bil Rubens z enajstim časom dirke enostavno prepočasen, da bi lahko računal na kaj več od šestega mesta.

Avstralec v avstrijskem moštvu

Na Nürburgringu se je na glavo obrnilo tudi stanje v moštvu Red Bull, saj je Mark Webber z odlično predstavo osvojil svoj prvenec. Avstralec je tako postal šele tretji Avstralec z zmago v formuli ena, prvi po Alanu Jonesu oktobra 1981 v Las Vegasu. Z drugim mestom ljubljenca domačega občinstva Sebastiana Vettla je potrditev dobilo tudi dejstvo, da Red Bull očitno postaja hitrejši od vodilnega Brawna. Če so v moštvu Dietricha Mateschitza še pred nekaj meseci stavili predvsem na Vettla, je njegov moštveni kolega Webber zdaj povsem izničil prednost v skupnem seštevku svetovnega prvenstva. Zanimivo bo videti, kako se bo na to odzvalo moštvo, ki si v zadnjih osmih dirkah sezone želi izničiti prednost, ki si jo je v začetku sezone privozil Jenson Button. Anglež je tokrat osvojil skromno peto mesto, a ima v skupnem seštevku še vedno zajetno prednost enaindvajsetih točk. Za presenečenje je s tretjim mestom v Nemčiji poskrbel Felipe Massa, ko je Ferrariju privozil druge letošnje stopničke. Tudi Lewis Hamilton je na domačih tleh njegovega motornega opremljevalca nakazal izboljšanje forme in bi se ob koncu sezone lahko vmešal med potencialne »krojače« razpleta letošnjega prvenstva. Vse to pa zagotavlja, da bo že na naslednji dirki v Budimpešti zelo zelo vroče!

Objavljeno: Polet, 16.07.2009

  • Share/Bookmark
 

Zapisal-a jefra v 19.07.2009 ob 18:11 pod Zgodovina

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !