Navigacija | Trinajstica

Išči

Išči po spletu

Trinajstica

Trinajstica! Prekleta in zakleta trinajstica, ki se je v zgodovini bencinskega športa že neštetokrat izkazala za zakleto! Zato tudi ne čudi dejstvo, da se je bencinska karavana izogiba na vse pretege. Na dirkališčih širom sveta skorajda ne obstaja boks s trinajstico. Tudi štartna številka trinajst je prej izjema kot pravilo. In trinajstica je zaznamovala tudi letošnjo sezono našega udejstvovanja v prvenstvu Ferrari Challenge.

Sezona se je začela klavrno, saj smo na uvodno dirko v Monzo prispeli brez zimskega testiranja, na uvodni dirki italijanskega prvenstva Ferrari Challenge pa je bilo na voljo bore malo treninga. Nina je imela kar nekaj težav s prilagajanjem na nove Pirellijeve pnevmatike, ki so se na mrzlem asfaltu legendarnega dirkališča v kraljevem parku v primestju Milana obnašale izjemno čudno. Začelo se je z eksplozijo prednje leve gume na koncu ciljne ravnine. Tega v preteklosti nismo bili vajeni. Kar trikrat se je tisti pomladanski vikend Nina ustavila na postanku z enakimi težavami. Imeli so jih tudi drugi, saj smo v nedeljo po dirki našteli več kot 20 eksplozij pnevmatike. Pri Pirelliju ali Ferrariju zapletov z gumami niso komentirali.

Karavana je šla dalje, na dirko v Vallelungo, Paul Ricard, Misano. Enake težave, še več eksplozij. Brskali smo po nastavitvah, analizirali telemetrične podatke, v sodelovanju s Pirellijevimi inženirji iskali rešitve. Zdelo se je, da brcamo v temo. In ko nam je na kvalifikacijah razneslo že dvanajsto gumo v sezoni, je bilo to slabo znamenje… Le krog pred koncem prve dirke v Misanu je usekalo. Na prehodu z ravnine v hiter desni zavoj je bilo pri 223 km/h težko storiti kaj več. Posledice so bile katastrofalne, na srečo le za dirkalnik. Po čudežu je ekipa dirkalnik usposobila za štart na drugi dirki, a kljub temu smo Misano zapustili z grenkim priokusom. V trinajsto gre očitno zelo rado!

YouTube slika preogleda

528ae5168f4282e1e6cf71eaef8eee1c

  • Share/Bookmark
 

Zapisal-a jefra v 8.09.2008 ob 15:04 pod Dirke

refleks

Preveč desnih zavojev, ki obremenjujejo pnevmatiko? Kako drugače zveni Nina skozi usta italjanskega napovedovalca:)

Komentar avtor refleks — 8.09.2008 @ 16:19

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !