Navigacija | Monaška ruleta s slovenskim pridihom

Išči

Išči po spletu

Monaška ruleta s slovenskim pridihom

Včasih je lepo odpotovati na dirko, na kateri nisi aktivni udeleženec, ampak jo lahko spremljaš kot gost. Če pa je to dirkaški vikend formule 1 v kneževini Monako, pa je razlogov za zadovoljstvo mnogo več. Po vseh teh letih, preživetih v tem športu, se je težko izogniti spominov na preteklost, še posebej v Monaku, kjer imam vedno občutek, da se je vsaj za hip ustavil čas. Avtomobilski šport se je v vseh teh letih korenito spremenil v vseh pogledih, izginila so mnoga klasična prizorišča dirk formule 1, le monaška ruleta kljubuje času in bo zagotovo zaradi svoje pomembnosti ostala takšna, kot je že desetletja.

mc-nina-therese.JPG Nina v družbi predvojne dirkaške legende Marie Terese de Filippis

Monaška dirka je med dirkači in sponzorji izredno priljubljena, medtem ko tehnično osebje moštev, ki skrbi za dirkalnike, nad monaško ruleto ni najbolj navdušeno. Boksi v katerih so nameščene ekipe iz spremljevalnega programa Velike nagrade, so oddaljeni dobra dva kilometra od steze. Za vsak uradni trening, kvalifikacije in dirko je potrebno prepeljati številno opremo v zasilne bokse ob štartno ciljni ravnini, kjer prostora ni v izobilju. Vsaka najmanjša napaka dirkača se običajno konča v zaščitni ograji, kar posledično pomeni delo mehanikov pozno v noč, včasih potegnejo celo do ranega jutra.

mc-miran-2.JPG “Il komentatore” v akciji na večerni zabavi

Pozno v noč se zavlečejo tudi številne zabave, ki jih prirejajo sponzorji ekip formule 1. Običajno se monaški razvrat odvija na velikih jahtah, ki so ob tej priložnosti privezane v neposrednem središču glavnega prizorišča. Slovencev v tem svetu običajno ne srečaš prav veliko, običajno so to novinarji. Tokrat pa je za prijetno presenečenje poskrbela slovenska modna agencija, ki je sodelovala na modni reviji in dobrodelni dražbi z svojimi manekenkami. Mladenke so se kar dobro razživele na zabavi, najbolj pa jih je očitno vznemiril monaški knez Albert, ki je plesal ob divjih ritmih disko glasbe med množico na plesišču.

mc-borko.JPG Nekdanji Playboyev urednik fotografije se še vedno navdušuje nad cvetom slovenske lepote

Nedeljska dirka je minila zelo mirno, brez spektakularnih nesreč, varnostnega avtomobila ali nenadnega dežja. Alonso in Hamilton sta dala dobro lekcijo vsem dirkačem, saj sta tretjeuvrščenega Masso prehitela za debelo minuto, vse ostale pa za cel krog. Kapo dol.

  • Share/Bookmark
 

Zapisal-a jefra v 30.05.2007 ob 12:24 pod Dirke, Ljudje

robi81

Zavidam, jaz bi najraje tudi bil tam…:) Dirka v Monaku je res nekaj posebnega.

Komentar avtor robi81 — 30.05.2007 @ 13:24

Legendaris

Hvala za pogled v zakulisje! ;-)

Komentar avtor Legendaris — 30.05.2007 @ 17:18

Kašpar

Ališič pa je osvajalec :)

Komentar avtor Kašpar — 31.05.2007 @ 17:25

Blaž

Če bi mene zapecal s takmu hripavmu glasom :) tako dramatično bi se mi kr kolena zašibila.

Komentar avtor Blaž — 1.06.2007 @ 13:44

chef

Haha, Ališič, pa naj še kdo reče, da je toplovodar.

Komentar avtor chef — 1.06.2007 @ 15:03

Fetalij W. Tyschew

Ališič legenda, tam pa spet cel kup fufic, ki se lepijo na pomembneže, neverending story.

Komentar avtor Fetalij W. Tyschew — 1.06.2007 @ 19:41

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !